Proses Emniyeti Sanal Sempozyumunda 21. Yüzyılın Teknolojileri Konuşuldu

Teknolojideki ilerlemeler ve sürdürülebilirlik kavramının her geçen gün daha da fazla önem kazanması, sanayinin işleyişinde ve dolayısıyla güvenliğinde değişimi zorunlu kılıyor.

21. yüzyılının endüstriyel anlayışının temel direklerini oluşturan iki kavram; “Kimya ve Sürdürülebilirlik” ve “Dijitalleşmenin Proses Emniyetine Etkileri”,  Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğü ve Chem Media/Artkim Group organizasyonu ile düzenlenen “Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu”nda sanayinin önde gelen isimleri tarafından ele alındı. Turkchem TV medya sponsorluğunda, Turkchem TV stüdyolarında 9-10 Şubat 2021 tarihlerinde canlı olarak yayınlanan bu önemli organizasyon, 2000’e yakın sektör profesyoneli tarafından ilgiyle izlendi.

9 Şubat 2021’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk gününün konusu “Kimya ve Sürdürülebilirlik” oldu. Polisan Kimya Genel Müdürü M. Selçuk Denizligil’in moderatör olarak yer aldığı ilk gün programında,  Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Organik Kimya Tesis ve Dış İlişkiler Müdürü Haluk Erceber, Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Socar İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Levent Kocagül, Boya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Basf Türk Genel Müdürü ve Türkiye / Azerbaycan Ülke Grubu Başkanı Rami Atikoğlu konuşmacı olarak görüşlerini paylaştılar.

10 Şubat 2021’de gerçekleşen etkinliğin ikinci gününün konusu ise, “Dijitalleşmenin Proses Emniyetine Etkileri” oldu. Moderatörlüğü HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Tunç Atıl tarafından yapılan oturum, BSH Ev Aletleri A.Ş. Chief Operating Officer’ı Hakan Mandalı, Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) Genel Müdür Yardımcısı İ. Serdar Kemaloğlu, Ford Otosan Direktör-Gölcük Fabrika Müdürü Müjdat Tiryaki ve AkzoNobel Global Proses Teknoloji Müdürü Cenk Aydın’ı panelist olarak ağırladı. İzleyicilerin merakla takip ettiği son oturumda dijitalleşmenin endüstriye ve proses sistemlerine sunacağı yeni yaklaşımlar yorumlandı.

Sanal Sergi Alanı Bir Yıl Boyunca Açık

Kamu kuruluşları, üniversiteler ve sektör STK’ların destek ve katılımı ile organize edilen bu sanal sempozyumla eş zamanlı olarak bir sanal sergi alanı da oluşturuldu. Sanal sergi alanında bu çerçevede ürün/hizmet/danışmanlık sunan firmalar ile ziyaretçilerin bir araya gelerek yeni iş fırsatlarının oluşması hedeflendi. Henüz sergi alanına giriş yapmayanlar ise fırsatlarını kaçırmadılar, sanal sergi alanı bir yıl boyunca açık kalmaya devam edecek. En yeni ürünler ile ilgili bilgi almak ve yeni iş bağlantıları kurmak isteyenler https://prosesfair.globalpiyasa.com/ adresinden Sanal Sergi alanına giriş yapabilirler.

Fiziki Sempozyum 5-6 Ekim 2021’de

Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğü ve Chem Media/Artkim Group organizasyonu ile 5-6 Ekim 2021 tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek fiziki Proses Emniyeti Sempozyumu için ise hazırlıklar hız kesmeden sürüyor.  Bu organizasyonun da sektör profesyonellerin yoğun katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

Benzer Haberler: